06 januari, 2011

Lite saker, lite tankar...

Har köpt min lill-skrutts första saker. Brukar köra "färgtema" på mina djur och lilla C får babyrosa, grå och svart. ;) Jag vet att det kanske är lite fjortisvarning på rosa, men jag tycker att det är en sån fin färg och eftersom hon är så petite, feminin och söt så tycker jag att hon passar i den. I alla fall försökte jag att vara realistisk och inte tokhandla på djuraffären, så det blev: koppel+ halsband, en första bädd (köper sen en biabädd, som Lesley har, när hon är stor), en liten leksak, matskål och kompostgaller. ;) 

Det känns fortfarande jättebra allting och är verkligen glad att jag har sån fin kontakt med uppfödaren. Är väldigt nogrann över mina beslut jag tar och skulle aldrig köpa en valp om inte allting kändes bra med både uppfödare, valpens linjer (föräldrar), uppväxtmiljö, regler kring försäljning och rasen i sig. Har ju länge varit sugen på en aussie, men har väntat in rätt tillfälle... ville först få ordning på Lesley innan jag gav mig in på en ny valp och framför allt en ny ras. Sen började jag läsa på mer och mer om rasen, läste forum och kollade in uppfödare på australianshepherdklubben. Hamnade sen på Caradee´s kennel och såg att Deedee var dräktig och ifrån Meet MyOwn och just den kenneln har jag läst mycket om och fått ett väldigt bra intryck. Så jag har alltid sagt att jag endera ska köpa en valp efter någon av föräldrarna ifrån Meet MyOwn eftersom de verkar ha såna bra linjer och göra bra i från sig både på MH, utställningar, bruks, lydnad, agility m.m. Mentalt stabila, vackra och duktiga aussies helt enkelt! ;) Sen så hade jag sådan tur att Deedee både fick många tikar och att Carina dessutom ville sälja en valp till mig. Komiskt också att valparna föddes den 18 november, eftersom Lesley är född den 18 januari... ödet kanske? Vad vet jag, det enda jag vet är att det känns superbra och jag längtar tills min lilla C kommer hem och jag får anta min nya utmaning med en aussie och se vilken individ hon formas till?!

Nog om svammel, här kommer lite bilder på C´s saker... 
2 kommentarer:

  1. Åh vad fint, rosa passar henne superbra. Är lite avundsjuk på er som ska få hem valpar snart ;)

    SvaraRadera
  2. Ja, jag tror att hon kommer att bli så fin i rosa. Förstår att du är avundsjuk, det måste vara svårt att släppa alla sötnosar?!

    SvaraRadera