03 februari, 2011

11 veckor

Ja, idag blev Chelsea 11 veckor- shit vad tiden går fort. 7,1 kg väger hon, så hon har nästan gått upp 1 kg på en vecka. Har ialla fall haft en bra dag, båda hundarna har varit följsamma, lugna och glada. :) Har tränat med båda hundarna idag. Med Lesley tränade jag lydnadsklass I moment (då fick Chelsea sitta fastbunden och titta på), hon var väldigt laddad och träningssugen -kul!  Sen var det Chelseas tur att träna och då band jag upp Lesley, lite roligt att Lesley också satte sig när jag tränade sitt med Chelsea. ;) Tränade också kontaktövningar och att gå fint i koppel, vilket gick jättebra. Hon härmar förövrigt Lesley väldigt mycket. Hon har börjat förstå att vissa saker ger utdelning. Som t ex när jag tränar fot med Lesley, så vips kommer Chelsea också upp på vänster sida, går jättefint fot tillsammans med Lessie och sätter sig tom. när jag stannar och Lesley sätter sig. Visst, Chelsea sätter sig inte i en perfekt position, utan mer framför mina ben, men ändå roligt att hon verkligen sätter sig när Lesley gör det. Kanske en slump? Eller så härmar hon verkligen storasyster... tror på det sista, för det känns lite roligare att tro att man har en intelligent valp. ;)


2 kommentarer:

  1. Kul att ni har kommit igång med träningen. Chilla gjorde precis som Chelsey när hon var valp, hon gick fot utan att hon visste om det när jag tränade Deedee -bara härmade för att få godis ;) Vägde just Molly och hon väger 6,6 kg.

    SvaraRadera
  2. Men höll "härmningen" i sig när hon blev vuxen också? Tänkte på att risken är ju att man blir lite bekväm och tror att Chelsea kan det bättre än vad hon egentligen kan. Det är nog viktigt att verkligen träna henne individuellt och bara se härmningen som en bonus. ;)

    SvaraRadera