29 augusti, 2011

En spännande vecka

När jag ändå är igång, så är det väl lika bra att jag fortsätter och bloggar! ;) Allting är bra med oss och vi har under dem senaste två veckorna tränat ganska intensivt. Träningen har främst för Lessies del varit inriktat på lydnad, agility och spår. Med Chelsea har jag tränat utställning, vardagslydnad, lite tävlingslydnad och spår samt socialisering, miljöträning och passivitet. Just den senare delen har jag kunnat träna mycket på, då jag har "pendlat" fram och tillbaka til Sthlm för att träffa Marcus... tycker att detta har gjort Chelsea mycket lugnare (läs tystare). Tänk att lite tunnelbana, buss, tåg och stressade Stockholmare kan göra susen på en ung och busig Aussie?! :P

När vi ändå har varit i Stockholmstrakterna, så har vi passat på att hälsa på Carina och gänget plus brosan Loui och hans mattar. Vi hade en mysig em förra veckan, då vi promenerade och spårade tillsammans. Hade med Lesley också och det fungerade bra med Aussie gänget. Trodde att Lesley hade glömt bort hur man spårar, men icke så nicke. Hon tog spåret hur fint som helst. <3 Även Chelsea koncentrerade sig bra för att vara första gången. Det var roligt att se hur hundarna jobbade så fint, så jag lovade mig själv att lägga spår minst 1 gång/veckan. Har faktiskt redan hunnit lägga ett varsitt spår här om dagen och det gick superbra. Lät det ligga 30 min den här gången... men nästa gång ska jag göra ett längre spår till Lesley, för hon är duktigare än vad matte tror. ;)

Chelsea har också sovit en natt hemma hos Carina och det gick jättebra- kul! Eftersom Chelsea troligtvis ska vara hos Carina när/om hon får valpar i framtiden (Carina har bibehållen avelsrätt, vilket innebär att hon har rätt att ta en kull på Chelsea), så tycker jag att det är bra om hon och Carina bygger upp en fin kontakt. Dessutom är det bra för Carina att se hur Chelseas mentalitet är och hur hon utvecklas osv. 

I morgon så är det TT i hopp, som jag tänkte vara med  på. Vi får väl se hur det går, då hon fortfarande inte gillar platta tunneln och gör slalomet lite segt. :/ Sen på lördag är det utställning och på söndag debut i lydnadsklass I. En riktig tävlingsvecka med andra ord. ;) 

Passivitetsträningen har gett resultat. Titta vad avslappnat och fint båda ligger på tåget. :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar