28 februari, 2011

Lik sin mammma?

Chelsea kanske inte är sådär jättelik sin mamma Deedee rent färgmässigt (mamman är bluemerle med ett blått och ett brunt öga), men tror minsann att hon har ärvt sin mors gosiga personlighet. :)

Första gången som jag var och hälsade på Carina och valparna var de bara 3 veckor gamla. I vanliga fall brukar mamman vara lite rädd om sina valpar, när det kommer nya besökare som vill hålla i dem små - men inte Deedee inte! Hon tog emot mig med öppna armar, visade stolt upp sin fina kull och la sig i mitt knä samtidigt som valparna diade. :)  Deedees charmiga och fina personlighet fick mig på fall och jag har hela tiden önskat att Chelsea skulle ärva den... och jag törs faktiskt säga att hon än så länge är en liten kopia av sin mors mentalitet! Hon har ifrån dag ett varit riktigt gosig och social. :) Visst är hon fortfarande bara en liten valp på 3, 5 månader så då har hon ju ett naturligt behov av närhet till sin "flockledare", men jag tror (hoppas) att jag ändå kan ana tendenser till att fortsätta att vara så go. Hon ligger gärna i min famn framför tv:n, gillar att sitta i mitt knä när vi åker buss, sitter på parkbänk eller något annat, gillar att vara nära mig överhuvudtaget, gosar gärna med främmande människor och barn, tycker om när man "plockar" med henne (klipper klor, tittar i öron, mun, ögon dock är hon inte överförtjust i att bli borstad) och gillar att ligga vid mitt huvud och sova när jag vilar/ sover. <3

P.s. Ska berätta lite mer om Chelseas föräldrar och visa bilder från hon var nyfödd lite senare i dag. D.s.

Mammas charmtroll
 Första mötet med Deedee och valparna. Kan ni se att de ligger och diar?

2 kommentarer:

  1. Åh vad glad jag blir av att läsa om Chelseys personlighet - det var ju en sån hund du ville ha.

    SvaraRadera
  2. Ja, jag är verkligen supernöjd med henne. <3 Ligger just nu i magsjuka och då är hon ännu gosigare och faktiskt lugnare- för hon märker att jag är sjuk. Så söt och omtänksam mot sin sjuka matte.

    SvaraRadera